Петак, 26. Април 2013.

28. седница Скупштине општине Неготин

4144_1.jpg

У великој сали СО Неготин данас је одржана 28. по реду седница локалног парламента. Одборници Скупштине општине Неготин на данашњој седници усвојили су  после краће дискусије Одлуку о доношењу програма заштите животне средине на територији Општине Неготин за период од 2013-2017.године. Током дискусије, одборници су апеловали на представнике службе за заштиту животне средине да се више пажње посвети одржавању чистоће и очувању животне средине по месним заједницама, као и да се поведе рачуна о уништавању шума, пре свега бесправном сечом. 

4144_2.jpg

Готово без дискусије усвојене су и Одлуке о приступању изради стратегије руралног развоја Општине Неготин за период 2013-2018. године, о условима и начину снабдевања топлотном енергијом и о измени и допуни одлуке о додели награда и јавних признања Општине Неготин. На 28. седници Скупштине општине Неготин, донета су и решења о именовању чланова надзорног одбора Јавног предузећа за грађевинско земљиште Општине Неготин и Јавног комуналног предузећа „Бадњево“ Неготин, као и решење о давању сагласности на одлуку Управног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о допуни одлуке о утврђивању цене комуналних услуга.

Одборници су усвојили и решења о престанку мандата досадашњим и именовању нових чланова Управног одбора Предшколске установе „Пчелица“ у Неготину, као и решење о измени решења о именовању чланова школског одбора Пољопривредне школе са домом ученика „Рајко Боснић“ Буково у Неготину.

4144_3.jpg

Као допуна дневног реда усвојена су и решења о престанку мандата директору Завода за урбанистичко планирање и пројектовање Општине Неготин и именовању вршиоца дужности директора овог завода. Овим решењима престао је мандат досадашњој директорки Драгани Паовић, а иста је именована за вршиоца дужности директора.