Петак, 26. Новембар 2010.

2010. – Предавање за младе без посла

2992_1.jpg

Канцеларија за младе општине Неготин у сарадњи са Националном службом за запошљавање у Неготину организовала је јуче, у оквиру пројекта „Живи здраво, снага је у теби“,  предавање на тему „Професионална орјентација младих   и  упознавање са могућностима за коришћење републичких подстицајних средстава из разних области“.

2992_2.jpg

Кроз интерактивно предавање, Дејан Тадић координатор Испоставе Националне службе за запошљавање у Неготину упознао је присутне са активностима , пројектима и програмима које је ова служба реализовала у 2010. година, као и са плановима за наредну годину.

Он је такође најавио још бољу сарадњу локалне самоуправе и Националне службе за запошљавање у решавању проблема незапослености у општини Неготин. Сарадња ће се огледати кроз реализацију одређених програма и пројеката и отварање више могућности за отварање нових радних места.

Циљна група јучерашњег предавања били су млади који су у последњих годину дана завршили школовање и налазе се на евиденцији Националне службе за запошљавање.

2992_3.jpg

Према званичним подацима на евиденцији Националне службе за запошљавање у Неготину налазе се 2354 лица од чега су половина жене. Највећи број 1100 чине неквалификована лица, односно лица са првим и другим степеном образовања. Са трећим и четвртим степеном на евиденцији је преко 1000 лица, са шестим степеном 121 лице, док 77 лица имају седми степен стручне спреме. 

Пројекта „Живи здраво, снага је у теби“ реализује Канцеларија за младе општине Неготин, а финансирају Министарство омладине и спорта Републике Србије и општина Неготин.