Уторак, 29. Мај 2012.

19. седница СО Неготин

3732_1.jpg

На 19. седници Скупштине општине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић, усвојени су финансијски и извештаји о раду општинских институција за прошлу годину као и решење за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих ван здравствене установе.
Отварајући 19. заседање општинског парламента, председник мр Милан Уруковић извештио је одборнике неготинске скупштине да су одборници Љиљана Ђаковић и Дејан Никић иступили из коалиције „За европски Неготин“ и да ће убудуће наступати самостално, као и да више нису чланови Социјалдемократске партије Србије. Такође, мр Уруковић честитао је Радмили Геров, шефици одборничке групе „Преокрет“ избор за народног посланика у Скупштини Републике Србије.

3732_2.jpg

Претрес дневног реда 19. седнице СО Неготин почео је разматрањем извештаја о раду са финансијским извештајем Музеја Крајине. Како је нагласио директор Гордан Јањић, у Музеју Крајине током прошле године, поред свих планираних активности, у стручном погледу, остварена је одлична сарадња са америчким археолошким институцијама, док је, путем финансираних пројеката и из сопствених прихода, остварен додатни приход од три милиона динара. Након краће дискусије извештај Музеја Крајине је усвојен, а у наставку седнице, а по излагању Ратомира Милосављевића, члана Општинског већа, сагласност одборника добили су и извештаји осталих институција културе Исторског архива, Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“. На 19. седници усвојени су извештаји о раду са финансијским извештајем Центра за социјални рад, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање и Туристичке организације општине Неготин.

3732_3.jpg

Као и обично, већи број питања и примедби одборника, изазвали су извештаји Јавног предузећа за грађевинско земљиште и ЈКП“Бадњево“. Чедомир Банковић, директор ЈКП“Бадњево“, као посебно значајне издвојио је активности на рехабилитацији система грејања и изградњи рециклажног центра, али и набавку нове опреме и проширење пословног простора. Након дискусије, извештај комуналног предузећа усвојен је са 27 гласова „за“.

3732_4.jpg

Као допунска тачка, на 19. седници усвојено је решење за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе и за те послове одређени су лекари неготинског Здравственог центра: др Драган Маринковић, др Мића Филиџановић, др Александра Пауновић и др Горан Аврамовић.