Уторак, 28. Аугуст 2018.

19. седница Општинског већа

На данас одржаној седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматрано је више предлога одлука и захтева.


На почетку је, након усвајања записника са претходне седнице, разматран  предлог Правилника о четвртим изменама и допунама правилника о организацији и систематизацији радних места  у Општинској управи општине Неготин, који садржи измену у броју унутрашњих организационих јединица и који избором јавног правобраниоца укључује и Правобранилаштво општине Неготин,  чиме број запослених у Општинској управи није измењен.


Разматран је и утврђен предлог  Одлуке о  максималном броју запослених  на неодређено време у систему локалне самоуправе-Општине Неготин за 2017. годину. Именовањем правобраниоца  стекли су се услови за рад Правобранилаштва општине Неготин, које је посебан орган Општине Неготин, те из тог разлога је потребно изменити Одлуку о утврђивању максималног броја запослених  и уврстити и запослене у Правобранилаштву општине Неготин.

Чланови Општинског већа општине Неготин,  након разматрања,  утврдили су предлог Решења о давању сагласности на прву измену и допуну Програма пословања ЈКП „Бадњево“ Неготин којим се смањују планирана за средства за отпремнине и повећавају средства за непредвиђене хитне интервенције на водоводној и канализационој мрежи, мрежи јавне расвете, црпним станицама, возилима и опреми. Овом изменом планирани приходи и расходи остају непромењени.


Утврђен је и предлог Решења о измени решења о образовању штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин и донет је Закључак о давању сагласности  на Решење о распореду радног времена у ОУ општине Неготин. Ново радно време запослених у Општинској управи биће од 7 до 15 часова и примењиваће се од 3. септембра 2018. године. Већници  су усвојили  захтеве Смиље Станујкић из Кобишнице за добијање финансијске помоћи, у вредности од 40.000 динара, за санирање штете настале услед пожара, Манастира Буково за донацију гранитне коцке за поплочавање манастирске порте и Сашке Матић за доделу новчане помоћи, у износу од 70.000 динара, за лечење малолетног детета.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.