Четвртак, 25. Септембар 2014.

18. седница Штаба за ванредне ситуације

Штаб за ванредне ситуације Општине Неготин, на 18. ванредној седници разматрао је извршење интервентних радова на водотоковима, каналима и путним правцима и донео наредбе за даље планиране радове у МЗ Уровица, Мокрање и Дупљане.  

На основу извештаја надлежних служби и извођача радова, завршени су радови у Душановцу, осим у једном делу Карађорђеве улице. У току су радови у Малој Каменици и Слатини, где се појавио проблем превоза сакупљеног наноса, због непроходнисти пута ка сеоској депонији.      

Штаб за ванредне ситуације издао је данас наредбу да се на основу допунског извештаја Стручног тима, по завршетку радова у Слатини ангажује механизација ВХДП и ЈКП “Бадњево” на предвиђеним интервентним радовима у Уровици. Механизација ВХДП биће ангажована и на предвиђеним радовима у Мокрању, док ће машине фирме БМБ Станковић, радити на машинском уклањању наноса са коловоза и санацији и поправци пута у Дупљану.

Слободан Дијановић, обавестио је чланове Штаба, да је Служба за заштиту животне средине почела поделу средстава за дезинфекцију домаћинстава „МИДСОЛ“, које је општина Неготин добила из донације. Подела ће се вршити у гаражи ЈКП“Бадњево“ на Радујевачком путу у Неготину, од четвртка 25. 09. 2014. године, сваког дана, осим недеље, у периоду од 7 до 15 часова. Грађани који преузму средство за дезинфекцију, дужни су да средство употребљавају у складу са упутством, које ће добити приликом преузимања средства за дезинфекцију.