Понедељак, 19. Март 2018.

15. Београдски фестивал игре

Јубиларни 15. Међународни фестивал игре под слоганом „Престоница“ у суботу 17. марта свечано је отворила Израелска компанија „Вертиго“ премијерним иностраним извођењем комада „Један, један и један“.

 

Свечаном отварању овогодишњег Београдског фестивала игре присуствовали су Владимир Величковић, председник Општине Неготин, чланови Већа, одборници, представници институција културе, удружења, образовних институција захваљујући љубазном позиву Аје Јунг,  директорке фестивала приликом гостовања Каравана игре у Неготину. Присутне високе званице представнике амбасада, општина и градова поздравила је Аја Јунг а Београдски фестивал игре отворија је израелски кореограф Ноа Вертхајм. Непуну годину након премијере у Тел Авиву, комад „Један, један и један“ одушевио је присутне гледаоце.

Комад гоори о споју интимног и спољног света са посебном пажњом на одјеку који се одбија из различитих праваца, током грађења метафоричне везе између далеког и блиског, себе и другог. Компанија „Вертиго“ која је и амбасадор израелске уметности и културе у свету обележава 25 година јединствене инспиративности која уједињује уметност, људе и природу.

  

Неготинцима је у организацији Београдског фестивала игре приређена и посета Музеју савремене уметности на Новом Београду.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.