Среда, 06. Октобар 2010.

06.10. - Представљена монографија 'Тамнич кроз векове'

2923_1.jpg

У Народној библиотеци 'Доситеј Новаковић' у Неготуну, представљена је монографија 'Тамнич кроз векове', коју су приредили Радослав В. Жикић, Србобран Д. Стојановић, Александар Ж. Тодоровић и Јован Б. Жикић, а издавач је Српско биолошко друштво 'Стеван Јаковљевић' из Крагујевца.

2923_3.jpg

Промоција је била веома посећена, а о књизи као и недавно преминулом аутору, истакнутом научнику и професору Радославу Жикићу говорили су др Снежана Пешић, испред издавача, мр Јован Б. Жикић, један од аутора књиге, др Љиљана Чолић, са Природно-математичког факултета у Крагујевцу, иначе, један од аутора пројекта развоја еко-руралног туризма општине Неготин, професор Бранко Обровић, начелник школске управе Крагујевачког округа Радојко Дамјановић, песници из Тамнича, Љубиша Милошевић и Радослав Марковић, као и супруга пок. Радослава Жикића, Љубица Жикић, професор, која је са сетом али и надахнуто говорила о Тамничу и крајинским селима.

2923_4.jpg

Присутне је поздравио в. д. директора Библиотеке, Власта Младеновић, а пре тога, делегацији из Крагујевца у Општини Неготин је организован пријем, на коме је домаћин био Нинослав Димитријевић, потпредседник СО Неготин.