Понедељак, 22. Новембар 2010.

– Завршени радови у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу

2988_1.jpg

У основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу завршени су радови на реконструкцији школске зграде.

2988_2.jpg

Од  почетка септембра до средине октобра месеца на овој школској згради урађена је комплетна реконструкција кровне конструкције доњег павиљона, где се изводи настава виших разреда, замењени су олуци и одрађени сви неопходни лимарски радови.

2988_3.jpg

У унутрашњости школе санирани су плафони и постављене ригипс плоче у свим учионицама и фискултурној сали.

2988_4.jpg

Решен је такође и дугогодишњи проблем електричне инсталације, тако што је у целој школи урађена нова инсталација.

 

2988_5.jpg

У  учионицама је постављено ново осветљење и више прикључака за уређаје и апарате неопходне за извођење наставе. У финалним радовима све учионице и фискултурна сала су комплетно офарбане.

2988_7.jpg

Укупна вредност радова износи око 2 800 000 динара. Највећи део , око 2 300 000, финансирало је Министарство просвете Републике Србије, као део обећања које је дао министар Жарко Обрадовић, приликом посете општини Неготин и овој школи почетком године. Општина Неготин из свог буџета за ове радове издвојила је 250 000 динара, док су исту суму обезбедили сами мештани Јабуковца преко самодоприноса, који се у овом селу реализује од 2009. године.

2988_6.jpg

Независно од ових радова, током године уведена је водоводна инсталација у кабинете физике и хемије, која ће омогућити лакше одвијање наставе, а изведени су радови и у школској кухињи и котларници. Ови радови финансирани су из школског буџета за ову годину.

видео вест можете погледати овде...