Четвртак, 05. Новембар 2009.

– Вратити биоскоп у функцију

2254_1.jpg

На иницијативу в.д. директора Дома културе „Стеван Мокрањац“ Миломирке Јововић данас су председник Привременог органа и члан Славица Живановић обишли Биоскоп „Крајина“. Приликом обиласка уверили су се у каквом је тренутно стању овај објекат.

2254_2.jpg

Миломирка Јововић је том приликом истакла да је објекат неоправдано запостављен од стране ранијих руководстава Дома културе, а да је недомаћински однос приметан на сваком кораку. Душанка Ботуњац упознала је председника Привременог органа са пројектом за реконструкцију и адаптацију биоскопа, којим је Дом културе конкурисао за средства НИП-а и који је одобрен, али никада није реализован.

2254_4.jpg

Миломирка Јововић затражила је од председника Привременог органа да помогне запосленима у Дому културе да среде просторије биоскопа и прилагоде их вишенаменском коришћењу, као и простор око биоскопа који би такође могао да се користи за реализацију појединих програма.

2254_3.jpg

Приоритет по речима Миломирке Јововић је промена филмског платна и стављање у функцију мале сцене која се налази иза овог платна.