Понедељак, 10. Децембар 2012.

– Велемајстор Мирослав Тошић победник меморијала Фишер-Гулицовски-Благојевић

3971_1.jpg

Мирослав Тошић, велемајстор из Сврљига, победник је 17. меморијалног шаховског турнира „Љубиша Вујић Фишер – Душан Гулицовски – Станоје Благојевић”, који је у суботу одржан у Неготину у организацији Шаховског клуба „Хемичар”. Друго место заузео је Неготинац Саша Влајић, док је  трећепласирана Стефана Милутиновић из Зајечара. Зоран КОстић из Неготина  пласирао се на четврто, а Зоран Златановић из Бора на пето место.

Победнику је уз пехар и диплому припала и награда од 7 000, другопласирани је награђен са 5 000, трећепласирани са 3 000, четвртопласирани са 2 000 а петопласирани са 1 000 динара. Саши Влајићу припала је и награда од 1 000 динара као најбоље пласираном домаћем такмичару, а са по 1 000 динара награђени су и најбољи омладинац и омладинка, Данило Петрић из Кладова И Стефана Милутиновић из Зајечара.        

3971_2.jpg

На турниру су учествовала 44 такмичара, из Неготина, Сврљига, Зајечара, Бора, Књажевца, Сокобање, Кладова и Грљана. Турнир се играо по Швајцарском систему у 9 кола, компјутерским паровањем и темпом игре од 15 минута по играчу по правилима ФИДЕ, убрзани темпо. Главни судија турнира био је мајстор Климентије Гулицовски републички шаховски судија, а његов помоћник Славољуб Васиљевиц, републички шаховски судија.