Среда, 05. Октобар 2011.

– Уређење школских дворишта

3402_1.jpg

У оквиру пројекта „Живим здраво, живим активно“ који финансирају Министарство омладине и спорта и општина Неготин, једна од планираних активности била је и еколошка акција  односно уређење и одржавање школских дворишта неготинских основних и средњих школа. За ту активност буџетом пројекта планирана су финансијска средства за сваку школу, за куповину средстава за уређење и одржавање школских дворишта.

3402_2.jpg

Пројектни тим општине Неготин за реализацију овог пројекта је у договору са директорима и надлежнима из неготинских основних и средњих школа утврдио приоритетна средства за уређење школских дворишта и у складу са тим донео одлуку о куповини неопходних средстава. 

3402_3.jpg

За потребе одржавања школског дворишта Техничкој школи купљени су електрични тример и електрични чекић, Неготинској гимназији арматурна мрежа, а Пољопривредној школи два метална халогена рефлектора за осветљавање дворишта испред интерната школе.

3402_4.jpg

За потребе одржавања дворишта средње музичке школе „Стеван Мокрањац“ Основне школе „Бранко Радичевић“, набављене су неопходне алатке као и саксије за цвеће.

3402_5.jpg

Надлежни из основне школе „Вук Караџић“ желели су да уклоне разне графите са зидова своје школе па су им за те потребе набављени нитроразређивачи, боја, ваљци.

3402_6.jpg

Двориште основне школе „Вера Радосављевић“ красиће 13 нових туја, а основне школе „12. септембар“ нова баштенска клупа.

3402_7.jpg