Четвртак, 07. Април 2011.

– Трибина Еколошког удружења „Препород“ из Прахова

3150_1.jpg

Јуче је у великој сали Скупштине општине Неготин, одржана је трибина ,,Шта нам је чинити“, као једна од активности пројекта ,,Да ли мислиш зелено“, одобреног од Министарства просторног планирања и заштите животне средине и подржаног од локалне самоуправе.

Ова трибина имала је за циљ да након уводног предавања о екологији подстакне ученике да размисле о еколошким проблемима наше средине, зато је и њен наслов ,,Шта нам је чинити“. Учесници, ученици основних и средњих школа, упознати су са еколошким проблемима нашег окружења. Они су схватили презентовањем предавача да је наш локални проблем глобални и да њему не можемо приступити размишљајући на микроплану.

3150_5.jpg

Трибину су водили кординатор пројекта, представник Општине Неготин, Оливера Дивнић и председник Еколошког удружења ,,Препород“ из Прахова, Власта Абрашевић, који је целу ову кампању покренуо. На трибини су истакнута три основна еколошка проблема: индустријски отпад у Прахову, дивље депоније у свим насељима наше општине и неразврставање отпада које се може рециклирати. Највише учесника трибине било је из Прахова, насеља које је тренутно  најугроженије у нашој општини.

3150_4.jpg

Пошто је у оквиру кампање планирана израда пропагадног материјала (брошуре, флајери и билборд), ученици су кроз радионицу дали своје идеје које ће се користити и чији ће циљ бити подизање еколошке свести код грађана  наше општине.

Ова је само једна од активности предвиђених  пројектом ,,Да ли мислиш зелено“, који је све популарнији у јавности што је и његов циљ. Остваривањем постављених  циљева, наша општина може поставити темеље за реализацију других пројеката, везаних за здраву исхрану и еко туризам.