Петак, 05. Јун 2009.

Светски дан заштите животне средине

2047_1.jpg

Под слоганом "Само партнерством можемо спречити климатске промене" данас се широм света обележава Светски дан заштите животне средине. У општини Неготин бројним активностима, Еко фонд  обележава  овај значајан еколошки датум.

2047_2.jpg

У сарадњи са Установом за децу предшколског узраста “Пчелица”, неготински Еко фонд организовао је бројне активности у виду радионица, предавања, видео презентација и изложби радова насталих на радионицама.

2047_3.jpg


Током данашњег дана на Градском тргу испред зграде општине Неготин запослени у Еко фонду и ученици Основне школе „ Бранко Радичевић“  делили су пролазницима цвеће са еколошким порукама.

2047_4.jpg

Одржано је и предавање на тему „Борба против амброзије“, и подељен пропагандни материјал присутнима у циљу упознавања и начина препознавања ове биљке, која изазива алергију код људи и животиња.

Светски дан заштите животне средине установила је 1972. године Генерална скупштина Уједињених нација и од тада се обележава у више од 100 земаља широм света. Његово обележавање поверено је Програму за животну средину Уједињених нација (УНЕП), чије се седиште налази у Најробију у Кенији, а Србија је председавање Управним саветом Глобалног министарског форума те институције преузела у фебруару ове године.