Четвртак, 12. Мај 2011.

– Свечана седница поводом 12. маја Дана општине Неготин

3195_1.jpg

Поводом 12. маја Дана општине Неготин, данас је у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“  одржана свечана седница Скупштине општине Неготин. Седници су присуствовали бројни гости међу којима су били Бранко Ружић, народни посланик и шеф посланичког клуба СПС-Јединствена Србија, народни посланик Милетић Михајловић Тића, Епископ Тимочки господин Јустин, председници општина и скупштина општина Књажевац, Петровац на Млави, Бољевац, Кладово, Мајданпек, Бор, представници Гарнизона Зајечар, Полицијске управе Бор, Школске управе Зајечар, привредних колектива, образовних установа и бројни грађани општине Неготин.

3195_7.jpg

Свечана седница поводом Дана општине Неготин почела је химном Републике Србије,  коју су извели ученици Музичке школе “Стеван Мокрањац”, а присутнима се потом обратио председник Скупштине општине Неготин  мр Милан Уруковић.

3195_2.jpg

Поздрављајући госте и све присутне у сали, магистар Уруковић је између осталог рекао : “12. мај је дан на који се већ неколико година састајемо и евоцирамо успомене на бурну прошлост нашег малог али чувеног града, који су прославили јунаци, научници и уметници. Свету смо дали велика имена и њихова дела. Свега тога не би било да се није десио 12. мај далеке 1833. године, који са дужним поштовањем славимо као дан ослобођења од Турака”.

3195_3.jpg

Присутнима се обратио и председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић , који је говорио о бурној прошлости нашег града и истакао да ће локална самоуправа са њим на челу учинити све да Неготин крене напред.

3195_4.jpg

Горан Богић, председник Комисије за избор и именовања, награде и признања образложио је Одлуку о додели мајских награда и повеља, а након тога председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић и председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић уручили су мајске награде и повеље. 

3195_6.jpg

Добитници Мајских повеља за 2010. годину су : Милан Милошевић, за резултате постигнуте у области спорта, Наташа Шуцић и Лазар Тодића у области музичке културе, а  Мајских награда : Друштво пчелара „Хајдук Вељко“ , за развој и унапређење пчеларства у општини Неготин, Гордан Јањић, директор Музеја „Крајине“, за постигнуте резултате у археологији и музеологији,     Војислав Стојановић, професор историје, за област просвете и образовања, Радмила Митровић, директорка Дома за децу и омладину „Станко Пауновић“, за резултате на изградњи и унапређењу система социјалне заштите на локалном нивоу и Одбојкашки клуб „ Хајдук Вељко“за резултате у области спорта. У име награђених захвалио се  Гордан Јањић.

3195_8.jpg