Уторак, 25. Октобар 2011.

– Студенти Архитектонског факултета посетили општину Неготин

3432_1.jpg

Око 120 студената у оквиру реализације наставе на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, предвођени продеканом Зораном Ђукановићем и доцентом Урошем Радосављевићем боравили су протеклог викенда у посети општини Неготин.

3432_2.jpg

Приликом доласка у Неготин студенте и њихове професоре у великој сали Скупштине општине Неготин примио је председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић. Он је том приликом истакао да му је изузетно драго што је скупштинска сала препуна младим и паметним људима. Од њиховог доласка и сарадње користи ће имати и сами студенти, који ће се упознати са архитектуром овог краја, али и општина Неготин која ће на крају овог истраживања у настави добити студију „Интегрални приступ у одрживом развоју сеоског туризма“Аутентично етно“, коју ће факултет урадити и у оквиру пројекта „Аутентично етно из Источне Србије“, који општина Неготин реализује уз финансијску  помоћ ГИЗа (Немачка агенција за техничку помоћ) у оквиру програма „Локални економски развој у региону Дунава“.

3432_3.jpg

Маријана Ђорђевић  је кроз презентацију упознала студенте са општином Неготин, а продекан Зоран Ђукановић одржао је кратко предавање о симболици грба општине Неготин.

Студенте је поздравио и директор Туристичке организације општине Неготин, Душан Петровић, а  доцент  Урош Радосављевић, пренео је поздраве и подршку од Националне туристичке развојне корпорације Србије, која је значајан партнер у развоју туризма и која је финансијски  подржала и ово Студијско путовање.

3432_4.jpg

Студенти су имали прилике да се упознају и са производњом вина у неготинском виногорју о чему им је испред винаре општине Неготин говорио Жељко Панић, власник Винарије „Панић“ из Неготина.

3432_5.jpg

Током дводневне посете они су обишли старо градско језгро, кањон Вратне, сеоска домаћинства и винарије на територији Општине и Рајачких, Рогљевачких, Смедовачких и Штубичких пимница.

3432_6.jpg