Среда, 23. Децембар 2009.

– Штаб цивилне заштите

2369_1.jpg

Данас је у малој Сали Скупштине општине Неготин одржан састанак Штаба цивилне заштите којим је председавао председник Привременог органа општине Неготин Љубиша Ђорђевић.

2369_3.jpg

Чланови штаба упознати су са дописом Јавног предузећа „Србија воде“ о могућностима да услед наглог топљења снега дође до изливања река, потока и канала и плављења подручја око њих. Након излагања чланова штаба који су надлежни за одржавање водотокова донет је закључак да се прати ситуација на терену и да се благовремено реагује. Такође наложено је представницима надлежних предузећа да обиђу терен и колико је могуће уклоне препреке које ометају несметано отицање воде у одговарајуће одводне канале. Ово се пре свега односи на канале који се налазе на територији самог града.

2369_2.jpg

На данашњем састанку разговарало се и о зимском одржавању путева. Стојан Стефановић, в.д. директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште рекао је овом приликом да лично није задовољан одржавањем локалних путева по месним заједницама, док је у самом граду одржавање улица и тротоара било на задовољавајућем нивоу. Разлог за лоше одржавање локалних путева лежи пре свега у сталним и обилним падавинама, као и ветру који је стварао у појединим селима велике наносе које машине нису могле да очисте. Стефановић је такође истакао да је незадовољан радом предузећа које је ангажовано за зимско одржавање. По његовим речима ово предузеће није добро технички опремљено, а неблаговремено су ангажовани и подизвођачи радова.
Што се одржавања градских улица и тротоара тиче, велики проблем и ове године представљају паркирана возила због којих није могуће механизацијом квалитетно очистити све саобраћајнице.
Божидар Гагић, члан штаба упознао је присутне и са активностима општинског тима за превенцију грипа А Х1Н1. По евиденцији чланова тима и Епидемиолошке службе ЗЦ Неготин, нема још увек регистрованих случајева овог грипа на територији општине Неготин, а пре неколико дана почела је и вакцинација становништва.