Понедељак, 23. Јануар 2012.

– Социјална помоћ за социјално угрожена лица из месних заједница

3533_1.jpg

 

Данас је у великој сали Скупштине општине Неготин уручена новчана помоћ  социјално угроженим лицима из 32 месне заједнице општине Неготин. 260 социјално угрожених лица добило новчану помоћ у износу од по 5 000 динара, на основу спискова које су доставили Савети месних заједница,  док ће помоћ за лица у 6 месних заједница које нису доставиле спискове бити накнадно уручена. Новчана средства су и предата представницима Савета месних заједница који ће их на основу предатих спискова и поделити. 

3533_2.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, истакао је да је ово само наставак започетог из претходне године, када су новчана средства добили најпре самохрани родитељи без новчаних примања, а потом и социјално угрожена лица са територије града. За разлику од прошле године када пројекцијом буџета за помоћ социјално угроженим лицима била опредељена средства у износу од 2.500.000 динара, а потом ребалансом повећана на 5 000 000, за 2012. годину пројектована су средства у изн осу од 5 000 000, а уколико се укаже потреба биће поново увећана ребалансом. 

3533_3.jpg

Драган Милосављевић, члан Општинског већа општине Неготин задужен за социјалну политику и друштвену бригу о деци истакао је да ће локална самоуправа водити рачуна о социјално угроженим грађанима, а да ће то чинити у сарадњи са Центром за социјални рад.