Понедељак, 15. Октобар 2012.

Смотра актива и клубова жена пензионера округа Бор и Зајечар

3921_1.jpg

У организацији  Секције жена Удружења пензионера у Неготину је одржана 13. Смотра културно-забавних активности и стваралаштва секција, актива и клубова жена пензионера округа Бор и Зајечар.

3921_2.jpg

Смотру је отворио Драгољуб Ђорђевић, заменик председника општине Неготин, а присутан је био Рајко Јарић, секретар Савеза пензионера Србије.

3921_3.jpg

Традиционална манифестација културног и забавног стваралаштва пензионерки из десет актива и клубова са подручја Тимочке Крајине са 248 учесница, протекла је у знаку доброг расположења и дружења, уз доделу признања најбољим појединцима и екипама. 

3921_4.jpg

Прво место у хорском стваралаштву освојила је књжевачка секција, у фолклору, екипа из Кладова, најбољи дует имала је неготинска секција, рецитаторе Књажевац, најбоље у литерарном стваралаштву биле су Зајечарке, у соло песми Боранке, а прво место за инструменталисте освојио је фрулаш из Бољевца. 

3921_6.jpg

Све председнице секција жена пензиенера из градова Борског и Зајечарског округа добиле су повељу за учешће на 13. смотри које им је доделила Љубинка Станчуловић, председница Секције жена удружења пензионера Неготина, која је пре 12 године иницирала организовање ове сада традиционалне манифестације.

3921_5.jpg

Телеграм честитке за успешну организацију манифестације упутио је Ђуро Перић, в.д. председника Савеза пензионера Србије.