Петак, 11. Мај 2012.

– Школе своме граду

 

3682_1.jpg

Манифестација „Школе своме граду“ коју су прошле године осмислили запослени у  Народној библиотеци „Доситеј Новаковић“, са жељом да деци пруже шансу да одраслима  покажу и подсете их колико је детињство лепо и непоновљиво, наставила је да живи и ове године на Мајским свечаностима. На Градском тргу, малишани вртића „Пчелица“, градских и сеоских основних школа приказали су своја умећа, а гост данашњег програма био је и песник Милоје Радовић из Краљева, који је деци говорио своје песме.

3682_4.jpg

И ове године манифестација је окупила велики број ученика, али и њихових учитеља и наставника који су се добро припремили и открили нам све скривене таленте својих ђака.

3682_2.jpg

На сцени на Градском тргу смењивали су се плес, песма, фолклор, ритмика, глума, рецитовање и све оно што одликује детињство. Данас се путовало песмом и игром кроз векове. Подсећали су нас најмлађи суградјани на прошлост, учили како су некада певале и играле наше баке и деке, а дружење је завршено оним што нас сигурно чека у будућности, плесом робота. 

3682_3.jpg

Данашњу манифестацију Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ организовала је уз помоћ општине Неготин, а свим учесницима уручене су захвалнице за учешће.