Понедељак, 27. Септембар 2010.

– Састанак са председницима савета Месних заједница

2903_1.jpg

У великој сали Скупштине општине Неготин данас је одржан састанак са председницима савета Месних заједница. Тема састанка био је договор око одржавања редовних избора за савете МЗ. Председник Скупштине општине Неготин упознао је присутне представнике месних заједница, да ће највероватније избори за савете месних заједница бити одржани у првој половини новембра и да ће у свим селима бити организовани истог дана, а не као у ранијем периоду у више термина. Он је такође рекао да је начин спровођења избора у месним заједницама регулисан Одлуком о месној самоуправи општине Неготин која је донета још 2006. године  и да ће се она поштовати  и приликом ових избора.

2903_2.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, истакао је да избори за савете месних заједница не треба да буду страначаки обојени, већ да је најбоље да месну заједницу воде најспособнији људи у селу.

Секретар Скупштине општине Неготин појаснио је присутнима Одлуку о месној самоуправи и начин на који ће избори бити спроведени у погледу кандидатуре и потребних формулара.

2903_3.jpg

У скорије време биће организован и посебан састанак са председницима савета месних заједница са територије града како би се изнашла могућност за спровођење избора и у овим месним заједницама