Уторак, 12. Април 2011.

– Састанак са директорима средњих школа Тимочког региона

3161_1.jpg

У Неготинској гимназији данас је одржан састанак представника Министарства просвете и науке Републике Србије са директорима средњих школа са територије борског и зајечарског округа.

3161_2.jpg

Испред министарства састанку су присуствовали Мирослав Стаменковић, координатор школских управа, Бојан Ристић, начелник за средње образовање и Радослав Живковић, шеф одсека за средње образовање. Тема састанка била је план уписа у средње школе и упознавање са потребама за формирање одељења са новим образовним профилима.

3161_3.jpg

Отварајући састанак присутне су поздравили Драгослав Марић, начелник Школске управе Зајечар  и Милан Уруковић, председник Скупштине општине Неготин и Емилија Петровић, директорка Неготинске гимназије, која је укратко представила ову школу.

3161_4.jpg

Председник Скупштине општине Неготин посебно је у свом излагању истакао потребу да се у Пољопривредној и Техничкој школи отворе одељења са атрактивним профилима, који ће привући већи број деце, али и пружити прилику запошљавања после средње школе и останак младих у Неготину
.
Мирослав Стаменковић, координатор школских управа истакао је да се начин уписа неће разликовати од прошлогодишњег. Број одељења се неће разликовати у односу на прошлу годину, али ће министарство изаћи у сусрет уколико се покаже оправдана потреба за одређеним занимањем.

3161_5.jpg

Бојан Ристић, начелник за средње образовање, рекао је да приликом планирања уписа у средње школе треба водити рачуна о капацитетима школа, али и људским ресурсима и привредним потенцијалима. Треба планирати смерове који ће се тражити након завршеног средњег образовања.

3161_6.jpg

Састанку су присуствовали и начелници борског и зајечарског округа, Синиша Пуљецовић и Душан Нанић, начелник Школске управе Зајечар Драгослав Марић, председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић, заменик председника општине Неготин Бранко Марковић, представници Регионалне привредне коморе и филијала Националне службе за запошљавање оба округа.