Понедељак, 26. Септембар 2011.

Састанак радне групе за развој руралног туризма

3387_1.jpg

У малој сали Скупштине општине Неготин је одржана радионица и састанак радне групе за израду стратегије развоја руралног туризма у општини Неготин.

3387_2.jpg

Састанку је присуствовао и Бранко Милић, испред немачке организације за техничку помоћ и сарадњу ГИЗ. Активност се реализује у оквиру програма Уједнињених нација „Одрживи туризам у  функцији руралног развоја“, који се спроводи кроз сарадњу пет агенција УН и националних партнера – Министарства економије и регионалног развоја,  Министарства пољопривреде, водопривреде, трговине и шумарства  каи и Туристичке организације Србије.

3387_3.jpg

Програмом, који обухвата 19 општина у Србији, међу коима је и Неготин,  предвиђена је подршка процесу ревизије и израде локалних стратегија са аспектом на туризам уз активно учешће и допринос партнера из општинских структура, као и заинтересованих страна из приватног, јавног и невладиног сектора, а све у циљу подршке руралном туризму и развоју туристичких дестинација.

Заједнички програм Уједињених нација „Одрживи туризам у функцији руралног развоја“ финансира Краљевина Шпанија кроз Фонд за достизање миленијумских циљева развоја.