Среда, 03. Новембар 2010.

– Самодоприносом до боље инфраструктуре

2969_1.jpg

Јуче су у месној заједници Јабуковац завршени радови на асфалтирању улица и поплочавању тротоара на пијачном простору. Ови радови  изведени су у склопу петогодишњег плана реализације средстава самодоприноса који је у овом селу одлуком Скупштине општине Неготин уведен 2009. године. По речима председника савета Месне заједнице Јована Митојевића вредност ових радова је 2 600  000 динара. Половина средстава обезбеђена је самодоприносом, а другу половину финансирала је општина Неготин из свог буџета.

2969_3.jpg

Потпредседник Комисије за самодопринос Јован Милић, истакао је да је Јабуковац ретка месна заједница у нашој земљи која се одлучила да увођењем самодоприноса реши инфраструктурне проблеме у свом селу. У прве две године реализације самодоприноса завршено је неколико пројеката.

2969_5.jpg

Током прошле године у потпуности је уређен спомен парк у центру села, асфалтиране су улице и направљена депонија, која је прихваћена од стране надлежних служби и која је готово у потпуности решила проблем одлагања отпада. Ове године настављено је са асфалтирањем улица у селу, реновиране су просторије и отворена Јединица за издавање готових лекова, која ће радити у склопу амбуланте.

2969_4.jpg

Отварање ове јединице пуно ће значити мештанима Уровице, посебно старијим  особама, које нису у могућности да путују у Неготин и тамо купују лекове. Они ће сада моћи да то учине у свом селу. У току су и радови на постављању ограде око зграде здравствене амбуланте.

2969_2.jpg

За наредни период у плану је завршетак радова на асфалтирању целокупне путне мреже, замена водоводне мреже, која је у овом селу постављена још 1978. године, као и завршетак радова на Трафо станици, која електричном енергијом напаја први реон села.

Самодопринос је у месној заједници Јабуковац уведен за период 2009.-2014. године.