Четвртак, 28. Мај 2015.

„Само оздрави нам ти“

        

    Хуманитарни концерт под називом „Само оздрави нам ти“ одржан је синоћ у неготинској Хали спортова. Позиву организатора да учествују на концерту, са циљем прикупљања новца за лечење седмогодишње Мине Росић из Неготина, којој је прошлог месеца дијагностикован тежак облик тумора на можданом стаблу, одазвали су се Сека Алексић, Дара Бубамара, Јелена Костов, Слађа из Алегро бенда, пинкове звездице Лена Стаменковић и Милица Илић из Зајечара, Еурокрем барабе, Никола Петраћковић, Стефан Јаковљевић, Срђан Лазаревић, Биљана Крстић и Парти бенд.

  

          „Неготин је показао хуманост. Желела бих да се захвалим свима на великој подршци и помоћи коју показујете из дана у дан. Захваљујем свим учесницима на овом концерту који су се одазвали позиву и показали велико срце. Хвала на свакој помоћи коју пружате Мини и нама у овим тешким тренуцима. Од срца хвала свима, медијима, Општини Неготин, дијаспори, фирмама  и свим људима који су били и који ће бити ту да помогну Мини“ изјавила је синоћ Ивана Росић , Минина тетка.

  

          Мина Росић се тренутно налази у Турској на шестонедељној зрачној терапији,  која без смештајних и осталих трошкова, износи 17.615 евра. До њиховог прошлонедељног одласка на лечење, прикупљено је око 18.200 евра. Након одласка у Турску,  до 26. маја,  на рачуне за уплату средстава за лечење мале Мине уплаћено је 650.822 динара и 1.096,40 евра. Након зрачне уследиће и  неопходна хемотерапија.

  

        На хуманитарном концерту који је трајао више од три часа, за лечење мале Мине у Истанбулу, синоћ је прикупљено  431.000 динара.  Концерту је присуствовало близу хиљаду Крајинаца.