Уторак, 01. Март 2011.

– Првих 50 година Предшколске установе „Пчелицa“

3094_1.jpg

Предшколска установа “Пчелица” обележила је данас свечаном академијом свој дан и 50. година рада.

3094_4.jpg

Поздрављајући бројне госте, представнике локалне самоуправе, установа и организација из нашег града, Божица Николић, директорка  Предшколске установе “Пчелица”, захвалила се Колу српских сестара, које је и покренуло рад вртића као предшколске установе.

3094_3.jpg

Свечана академија отворена је премијерним извођењем химне вртића, за који су текст и музику написале васпитачице ове установе, а извео хор вртића.

3094_6.jpg

Гости су могли да уживају и у представи коју су припремиле васпитачице и деца предшколског узраста. На сцени неготинског Дома културе смењивали су се Црвенкапица, Три прасета , Снежана и седам патуљака и други ликови из популарних дечјих бајки, а све у жељи да главном лику, малом Мићи дочарају како је лепо у вртићу.

3094_7.jpg

Поводом јубилеја 50 година Предшколске установе расписани су и ликовни и литерарни конкурс, а најбољи радови су награђени. У конкуренцији ликовних радова прва награда припала је Анити Јанковић, друга Лари Давидовић, а трећа Александру Виденовићу. Најбољи литерарни рад написала је Ана Стојановић, а награђени су и радови Каје лучић и Анастасије Антић. У холу Дома културе приређена је и изложба ликовних радова деце вртића.  

3094_2.jpg

Свечана академија била је и прилика да директорка вртића уручи јубиларне награде за 30, 20 и 10 година рада. Јубиларна награда за 30 година рада уручена је медицинској сестри Љубици Јанковић. За 20 година рада награђене су васпитачице Мирјана Стојановић, Јасмина Жиравац и спремачица Смиљана Илић, док су за десет година награђене Слађана Живковић, Драгана Гелић, Зорица Богдановић, Слађанка Живковић, Златка Адамовић, Рајка Ристић, Гордана Мокрањановић, Маријана Прунаревић, Снежана Андрић и Раде Недељковић. 

3094_8.jpg

Уручене су и захвалнице установама које су помогле рад вртића „Пчелица“ у претходном периоду, као и онима који су помогли организацију свечане академије.