Петак, 21. Октобар 2011.

– Први сајам јабука у Неготину

3428_1.jpg

У склопу реализације пројекта „Воће Дунава“ на градском тргу у Неготину данас је одржан први Сајам „Дани јабуке“.

3428_2.jpg

Сајам је свечано отворио председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, који је том приликом истакао да је овај пројекат и сајам веома битни, јер само на овакав начин, удруживањем, произвођачи могу да нађу пут до пласмана својих производа.

3428_3.jpg

Присутне је поздравио и Бранко Милић, представник ГИЗ-а, а аутор пројекта Слађа Стојановић, говорила је о планираним и реализованим активностима.

3428_4.jpg

Сајам је био  изложбено продајног карактера, а своје производе изложили су произвођачи јабука из општина Неготин, Кладово и Голубац. На сајму су се представили и пчелари и винари из наше општине, чланице Занатске задруге „Зан Арт“ и пројекат „Аутентично етно из Источне Србије“.

3428_6.jpg

Пројекат Промоција производње воћа у општинама Неготин, Кладово и Голубац „Воће Дунава“, који се реализује у два округа, Борском и Браничевском односно у општинама Неготин, Кладово и Голубац, трајаће 12 месеци. Укупни трошкови пројекта износе 29.830 еура. Пројекат је финансијски подржан од ГИЗ-КWД  са 21.460 еура, а учешће општине Неготин је 7.910 еура. Носилац реализације пројекта  је општина Неготин, а партнери на пројекту су Удружења воћара из Карбулова,  Кладова и Голубца и РАРИС из Зајечара.

3428_7.jpg

Главни циљ пројекта се односи на рурални развој и промоцију производње и прераде воћа ради поспешивања локалног економског развоја у општинама Неготин, Кладово и Голубац. Циљна група пројекта су чланови удружења „Воћар“ из Карбулова и воћари у општинама Неготин, Кладово и Голубац, пројекат је орјентисан  на подршци воћарима из три општине источне Србије који имају проблема са пласманом воћа.

3428_5.jpg