Понедељак, 21. Децембар 2009.

– “Прва шанса” ревијално

2364_1.jpg

У Дому културе "Стеван Мокрањац" прошлог петка промотивно је приређен програм  "Шанса за младе - то најбоље знам", који је окупио 15 учесника из неготинских основних и средњих школа. Временске прилике и нови вирус грипа, нису ишли на руку организатору, који је почетак новог програма одлагао у више наврата, што је и разлог слабије посете. Овим програмом Дом културе је почетак распуста учинио лепшим, како учесницима, тако и посетиоцима који су програм пратили.
Иако најављен као ревијални, програм је имао задатак да покаже како у пракси треба да изгледа "Шанса за младе", па је жири наступе свих учесника коментарисао и као најуспешније издвојио наступе Стефана Лазаревића, ученика ОШ"Бранко Радичевић" и у тандему Николу Петраћковића из Пољопривредне школе и Предрага Николића из ОШ"Вук Караџић".

2364_2.jpg

Нови програм неготинског Дома културе пружа могућност свим талентованим, пре свега ученицима основних и средњих школа, али и евентуално млађим или старијим кандидатима да покажу своју креативност и таленат у области музике (без обзира на жанр, кроз вокално или инструментално извођење, појединачни или групни наступ, имитацију или слично), ритмике - кореографија (све врсте плеса, појединци и плесне групе), драмско - поетски приказ (рецитовање, казивање, ораторство, литерарни састав, сценско извођење, скечеви, пародије, имитације и др.) и остале вештине (мађионичарске, спортске и слично). Учесник, чији наступ прати и оцењује позван и стручни жири, сам бира област у оквиру које се представља, а пријаве за учешће се могу се наћи у Дому културе или у школама.
Ученици који су своје пријаве доставили Дому културе, а нису учествовали у ревијалном програму, као и остали заинтересовани, свој таленат на сцени Дома културе биће у прилици да покажу већ у наредном програму (по завршетку школског распуста).