Петак, 16. Септембар 2011.

– Промоција књиге Надежде Ђуричић

3375_1.jpg

Синоћ је у промотивној сали на Дечјем одељењу Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ приређена промоција књиге „У шест код коња“, Надежде Ђуричић. О  књизи су говорили Власта Младеновић, Милорад Грбовић и Миодраг Ђуричић.

3375_2.jpg

Књига „У шест код коња“ аутора Надежде Ђуричић из Неготина представља својеврсну посвету пријатељима, љубави, пажњи и међусобном разумевању. Као и претходне њене књиге, одише топлином сећања на бројне генерације ђака које је извела на пут , али и на дане свакодневног дружења са колегиницама, са којима је делила  и добро и зло, а које и данас, после много година, јесу подршка и отклон од заборава времена.

3375_3.jpg

Надежда Ђуричић, наставник српског језика у пензији рођена је у Кобишници, где је завршила и основну школу. Нижу гимназију и Учитељску школу похађала је у Неготину, а као учитељица од 1952. године службовала је у бројним местима Неготинске и Тимочке крајине. Уз рад је завршила и Вишу педагошку школу у Нишу. Професионалну каријеру завршила је 1988. године у Основној школи „Вук Караџић“. Аутор је аутобиографског дела „Буре без дна“ и књиге кратких прича „Јадац“.

Промоцију књиге Надежде Ђуричић организовала је Народна библиотека „Доситеј Новаковић“.