Уторак, 13. Децембар 2011.

– Пројекат „Унапређење квалитета вина и позиционирање вина источне Србије на српском тржишту“

3489_1.jpg

У општини Неготин почела је реализација пројекта „Унапређење квалитета вина и позиционирање вина источне Србије на српском тржишту“, који ће трајати до новембра 2012. године. Носилац пројекта је Општина Неготин у сарадњи са удружењем винара општине Неготин, а  финансираће се и од стране ГИЗ-а, Немачке организације за техничку помоћ и сарадњу.

Укупна вредност пројекта је 27 530 евра од чега ће ГИЗ обезбедити 21 200, а општина Неготин преосталих 6 330 евра. Током пројекта биће реализоване бројне активности чији је план и предлог утврђен на састанку удружења “Виногорје Неготинске крајине. То су између осталог Наступ удружења на сајмовима вина, предложено је да то буде сајам вина у Београду у оквиру сајма туризма, сајам Интер фест у Новом саду и Салон вина у Хајату.

Израда wеб сајта удружења и штампаног материјала, је још једна од активности као и припрема и штампа каталога вина из Неготинске Крајине, текст о Неготинској крајини, традицији производње вина, о винаријама и винима, о винском путу кроз Неготинску крајину. Дизајн, припрема и штампање флајера „Путеви вина Кроз Неготинску Крајину“ и штампање промотивних банера за опремање сајамских штандова. Предвиђена је и израда  решења знака винског пута кроз Неготинску крајину и 20 ознака за винарије на винском путу које испуњавају услове за пријем гостију и дегустацију вина , као и дизајн логоа удружења.

Пројектом је планирано и снимање промотивног филма и спота о винарима и виногорјима Неготинске крајине, опремање лабораторије удружења за контролу вина у току процеса производње вина и едукација винара и угоститеља  кроз радионицу или семинар.