Уторак, 17. Новембар 2009.

– Пројекат „Отклањање баријера за развој предузетништва у Тимочкој Крајини“

2286_1.jpg

Конференцијом за новинаре на којој су говорили Небојша Матић, председник Општег удружења приватних предузетника и Дејан Перић из Зајечарске иницијативе, у сарадњи ове две организације, данас је почела кампања за доношење Одлуке о таксеним олакшицама за новооснована мала и средња предузећа. У оквиру ове кампање у Неготину ће током новембра и децембра бити организоване бројне активности укључујући јавну расправу, округли сто, ТВ дебату и више уличних акција.

Циљ кампање је да се утиче на локалне власти у општинама да донесу одлуку о смањењу или ослобађању од плаћања локалних такси за новооснована мала и средња предузећа у првим годинама рада. На тај начин ће се створити повољно пословно окружење за развој предузетништва, чиме ће се охрабрити грађани да започну властити посао.

Кампања је део пројекта под називом „Отклањање баријера за развој предузетништва у Тимочкој Крајини“ који су подржали Агенција САД за међународни развој и Институт за одрживе заједнице. Пројекат се спроводи у партнерству са Општим удружењима предузетника у Зајечару, Књажевцу, Бољевцу, Сокобањи, Кладову и Асоцијом за развој општине Бор.

2286_2.jpg

Председник Општег удружења предузетника и представник Зајечарске иницијативе о циљу кампање и планираним активностима упознали су и председника Привременог органа општине Неготин.