Понедељак, 26. Децембар 2011.

– Пројекат „Аутентично етно из Источне Србије“

3504_1.jpg

У оквиру пројекта „Аутентично етно из Источне Србије“, који општина Неготин реализује  уз финансијску подршку Немачке организације за  међународну сарадњу-ГИЗ, у петак 23.децембра на малој сцени биоскопа „Крајина“ у Неготину, одржан је сет предавања на специфичне теме везане за креирање сеоске туристичке понуде.

3504_2.jpg

Пре излагања предавача, присутне су поздравили Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин, Бранко Милић, представник ГИЗ-а,  немачке организације за техничку помоћ и сарадњу, као и Маријана Ђорђевић аутор и координатор пројекта који се реализује у општинама Неготин, Кладово, Голубац и Мајданпек.

3504_3.jpg

Представницима сеоских туристичких домаћинствима и свим  осталим заинтересованим  представљене су теме из области уређења ентеријера и екстеријера сеоских домаћинстава, традиционалне гастрономије и  неговања локалне етно -музичке традиције у функцији   туристичке понуде.

3504_5.jpg

 Предавачи су били Душанка Ботуњац, дизајнер етно мреже, Данијела Владовић, професор музике и Драгољуб Гатановић, професор гастрономије.

3504_6.jpg

После предавања, представницима сеоских туристичких домаћинстава из општине Неготин предат је други део опреме за домаћинства грнчарија, која је такође израђена у оквиру пројекта „Аутентично етно из Источне Србије'.

3504_9.jpg

За све присутне организован је и мали етно - музички програм и етно послужење  у складу са локалном традицијом а цео догађај био је отворен за јавност и све заинтересоване.

3504_7.jpg

3504_8.jpg