Петак, 01. Јул 2011.

– Проглашен најуспешнији организатор Кроса РТС-а у дијаспори

3280_1.jpg

У великој сали Скупштине општине Неготин данас је на пригодној свечаности проглашен најуспешнији организатор „Кроса РТС-а у дијаспори“.

3280_2.jpg

Свечаности су присуствовали помоћник министра просвете и науке мр Зоран Костић, председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић, генерални спонзор манифестације Зоран Жунић, власник Фабрике котлова „АБЦ производ“ Ужице, Драгослав Марић, начелник Школске управе за Тимочку крајину учесници Кампа РТС-а који се одржава у Неготину и новинари ове медијске куће.

По речима Стевана Ковачевића, једног од покретача ове акције, ове године било је више кандидата за најуспешнијег организатора Кроса РТС-а у дијаспори. До последњег тренутка за статуу Београдског победника борили су се Швајцарска, Данска, Румунија, Русија и Мађарска и Република Српска.

3280_3.jpg

Помоћник министра просвете и науке мр Зоран Костић отворио је коверту у којој је писало да је победник Кроса РТС-а у дијаспори и добитник статуе Београдског победника Пале из Републике Српске. Победничку статуу вођи екипе са Пала предали су мр Зоран Костић, др Влајко Ђорђевић и Зоран Жунић.

3280_5.jpg

Истичући да је Крос РТС-а једно од највећих такмичења у земљи и Европи, Зоран Костић  је нагласио да је оно посебно важно за Србе ван Србије, да јача везу са  матицом. Бављење спортом је веома битно, а Камп РТС-а“ је и извориште бројних едукативних радионица, али и центар полазака у разгледање свеколиког богатства Србије

3280_4.jpg

Генерални спонзор уручио је поклоне свим екипама учесницима кампа у Неготину, а организатори домаћинима свечаности, генералном спонзору и начелнику школске управе Зајечар.
 
У име учесника и овога пута се присутнима обратио професор Властимир Вујић, који је уручио и поклоне Срба из Мађарске домаћинима. У свом обраћању он је између осталог истакао да му је драго што је он али и остали учесници капма били у прилици да упознају   овако један леп и историјски богат град и што је најважније што су били у прилици да говоре најлепшим језиком на свету – српским језиком.

3280_6.jpg

Учесници Кампа РТС-а боравиће у Неготину до недеље 3. јула.