Уторак, 28. Јун 2011.

– Пријем за учеснике Кампа РТС-а

3272_1.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић и председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић, приредили су данас у великој сали Скупштине општине Неготин пријем за учеснике Кампа РТС-а.

3272_9.jpg

У Кампу РТС-а, који је смештен у Пољопривредној школи “Рајко Боснић”  на Букову, од 25. јуна до 3. јула боравиће седамдесет дечака и девојчица из наше дијаспоре. Они представљају српску дијаспору из осам земаља Европе. Током деветодневног боравка у Неготин они ће имати прилике да се упознају са бројним знаменитостима нашег града али и да свакодневно учествују у раду едукативних радионица.

3272_8.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, поздрављајући госте, пожелео им је срдачну добродошлицу И пријатан боравак у нађем граду. Он је изразио задовољство што баш Неготин има част да буде домаћин овог кампа и наду да ће учесници понети најлепше успомене из града Хајдук Вељка, Мокрањца,града музике и вина.

3272_7.jpg

Испред учесника кампа домаћинима су се на гостопримству захвалили професор Властимир Вујић, који борави са децом из Будимпеште из Мађарске и Димитрије Михајловић, који представља српску дијаспору у Русији.

3272_6.jpg

Сузана Стојановска искористила је данашњи пријем и уручила књиге водећим људима локалне самоуправе, а Гордана Петковић, представница дијаспоре из Данске уручила је председнику општине Неготин, поклон у име градоначелника града у коме она живи у Данској.

3272_4.jpg

У краћем разговору, учесници кампа су домаћинима и телевизијским екипама пренели своје утиске о Неготину.

3272_2.jpg

Пријему је присуствовао и Драгослав Марић, начелник школске управе Зајечар испред Министарства просвете И науке, Стеван Ковачевић,покретач ове акције и новинари РТС-а Драгана Живојновић и Решад Шемовић.