Понедељак, 03. Децембар 2012.

– Пријем поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

3960_1.jpg

Поводом обележавања 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом, председник општине Неготин мр Милан Уруковић, са својим сарадницима, Драгољубом Ђорђевићем, замеником председника општине и Драганом Милосављевићем, чланом општинског већа, приредио је данас пријем за представнике инвалидских организација са територије општине Неготин. Пријему су присуствовали представници Спортског друштва инвалида, Удружења РМВИ и Цивилних инвалида рата.

Председник општине Неготин, обраћајући се присутнима истакао је да ће општина Неготин и убудуће чинити напоре и издвајати средства како би особама са инвалидитетом  омогућила квалитетније услове живота и рада. Он је такође обавестио представнике инвалидских организација да је од данас и званично почела реализација идеје о бесплатном превозу пензионера и инвалида са најнижим примањима старијих од 65 година. Од јутрос бесплатан превоз до Неготина и обратно, омогућен је корисницима из Јабуковца, Уровие, Вратне, Слатине, Тамнича, Браћевца, Смедовца, Рогљева и Вељкова, а наредних дана биће активиране и линије према осталим селима у нашој општини. По речима мр Милана Уруковића,  ово је један од најзначајнијих захтева дефинисаних пројектом „Остваривање олакшица и погодности за ратне и мирнодопске војне инвалиде и кориснике породичне инвалиднине у срединама у којима живе и раде“.

3960_2.jpg

Представници  ових организација, појединачно су упознали председника са својим радом, тренутним активностима, потребама и проблемима  које имају.
Данашњи пријем био је и прилика да се поразговара и о осталим предлозима, као што је постављање рампи за инвалиде на архитектонским баријерама, праву на прекоредни преглед у Здравственом центру, повластицама приликом добијања стипендија за децу особа са инвалидитетом, повластицама приликом плаћања комуналних услуга.