Четвртак, 17. Фебруар 2011.

– Презентација Предлога урбанистичког решења комплекса „Дунавски бисер“

3080_1.jpg

У Неготину је јуче приређена презентација Предлога урбанистичког решења обале Дунава у Михајловцу за туристичко рекреативни комплекс „Дунавски бисер“. Презентацији су присуствовали представници локалне самоуправе, РАРИС-а, консултантске куће „РАУМ“, грађевинских фирми и други заинтересовани за овај пројекат.

3080_2.jpg

Испред локалне самоуправе присутне је поздравио заменик председника општине Неготин Бранко Марковић, који је истакао да се ради о пројекту чијом ћер се реализацијом обала Дунава код Михајловца претворити у прави мали туристичко рекреативни центар, од кога ће користи имати готово цела општина.

3080_5.jpg

Маријана Ђорђевић, дипломирани туризмолог и самостални стручни сарадник у Одсеку за развој укратко те представила општину Неготин, а након тога архитекта Милан Раонић из фирме „РАУМ“ представио је Предлог урбанистичког решења обале Дунава у Михајловцу за туристичко рекреативни комплекс „Дунавски бисер“.

3080_4.jpg

Овај комплекс по његовим речима задовољава све потребе како за туризам и смештај гостију, тако и за рекреацију и одмор, али и организацију спортских и других манифестација на води.

Он је још истакао да је Предлог урбанистичког решења комплекса „Дунавски бисер“ представљен крајем прошле године у Улму, али и на Конгресу архитеката. У наредном периоду потребно је овај пројекат презентовати на сајмовима како би се привукли потенцијални инвеститори.

3080_3.jpg

По његовим речима за реализацију и изградњу комплекса потребно је 30 месеци од почетка градње, с тим што би он већ после шест месеци  могао да буде у функцији.