Петак, 04. Март 2011.

– Прекогранична сарадња НеготинДробета Турну Северин

3097_1.jpg

Представници општине Неготин, са др Влајком Ђорђевићем , председником општине на челу,  присуствовали су јуче у Дробети у Румунији, презентацији пројекта “Модернизација и конзервација Водоводног Торња”.

3097_2.jpg

Реч је о партнерском подухвату општина Дробета Турну Северин и Неготин, који се  финансира  кроз ИПА Програм Прекограничне сарадње Румуније и Србије. Због тога је присуство српских  представника јучерашњој презентацији пројекта " Модернизација и конзервација Водоводног торња", било веома важно, не само за реализацију његовог општег циља, већ и за спровођење других заједничких пројеката прекограничне сарадње и заједничких акција румунских и српских партнера у циљу достизања уравнотеженог и одрживог друштвено-економског развоја пограничног подручја Румуније и Србије. Наводи се у званичном саопштењу са састанка  у румунској Дробети.

У наредном периоду на нивоу локалних заједница партнера, биће омогућено широј јавности да се информише о заједничком програму, његовој вредности, специфичним и општем циљу пројекта, циљним групама, активостима које подразумева и коначно  резултатима.

3097_3.jpg

ИПА програм прекограничне сарадње финансира Европска Унија у оквиру инструмената за предприступну помоћ а суфинансиран је од стране држава учесница програма.