Среда, 14. Март 2012.

– Председник Скупштине општине Неготин честитао др Гордани Поповић

3595_1.jpg

Председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић упутио је искрене честитке др Гордани Поповић поводом престижне награде „МИА 2012.“, која је рођеној Неготинки додељена у Аустрији за постигнуте резултате у области науке и истраживања.

Поштована госпођо Поповић,

Са великим задовољством и поносом примили смо вест да сте Ви добитница престижне награде „МИА 2012.“ коју Вам је за постигнуте резултате у области науке и истраживања додељена у Аустрији. У своје и име својих сарадника из Скупштине општине Неготин, али и свих грађана, ја Вам упућујем најискреније честитке на великом признању, али и блиставој каријери научника и истраживача коју сте постигли у високо техонолшки развијеном свету и у институцијама  Европске Уније.

Такође, посебно желим да Вам се захвалим што и у тако значајним тренуцима, на најлепши начин промовишете и проносите славу Вашег и нашег Неготина. Ваши резултати рада На Техничком факултету у Бечу и Савету за науку ЕК у Бриселу, а посебно хумана димезија коју већ годинама исказујете помажући деци којој је помоћ, у овим тешким тренуцима економске кризе, више него потребна, враћају веру у праве вредности на којима треба васпитавати млађе генерације. 

Биће нам велика част и задовољство да, приликом Ваше посете родитељима Александри и др Томиславу Петровићу, које такође изузетно ценимо, будете наш гост у просторијама Скупштине општине Неготин. Биће то прилика да Вам лично пренесмо своје честитке и поштовање, али да, из Вашег богатог европског искуства, чујемо Ваше сугестије везано за развој наше општине у светлу недавне кандидатуре Србије за пријем у Европску Унију и бољитак грађана којем тежимо.

С поштовањем и уз искрене честитке,

Мр Милан Уруковић, председник Скупштине општине Неготин

Др Гордана Поповић топлим речима захвалила се на упућеним честиткама.

Поштовани господине Председниче,

Најлепше хвала на Вашим честиткама и на лепим зељама. 

Стварно су ме дирнуле Ваше лепе речи и вероватно ни не слутите колико сте ме обрадовали и колико ми значи честитка из мог родног града Неготина. Вероватно је то фактор даљине, али мени моји Неготинци значе пуно. Ја стално путујем и обишла сам многа прелепа места на овој планети, али је за мене увек најлепши пут који води ка Неготину.

Осећам ову награду као велику част. То је уједно и признање за све оне људе који су радили и који раде са мном, за све оне који ми помагали и без чијег ангазмана ја никако не бих могла да постигнем ни део резултата. Ова награда припада и свим мојим професорима гимназије у Неготину, који су ми дали знање за зивот.Ја бих вероватно отишла у другом правцу, студирала книзевност, али проф Мирко Николић (хемија) и проф Јелена Јовановић (физика) су ме усмерили ка техници и развили љубав.према науци. Због проф Катарине Јановски владам енглеским језиком, то је битно, јер данас радим у ЕУ институцији. Моји професори Данило Петровић и проф. Добринка су ми помогли тиме, што је и поред свог њиховог великог труда било јасно, да ја нисам за биологију и медицину.

Обично, када нешто постигнемо, виде се само наши резултати, а наши професори, који су у ствари били темељ свега, остану на залост заборављени. Зато зелим да свим мојим некадашњим наставницима и професорима у школи у Неготину захвалим на њиховом труду и знању који су ми дали, јер су ми тим знањем дали невероватну снагу.

Хвала на позиву да Вас посетим. Када будем долазила, биће ми веома драго да сретнем Вас и Ваше сараднике.

Хвала још једном и Вама и мојим Неготинцима на лепим речима и подршци која ми пуно знаци. 

С поштовањем и најбољим жељама за успех,

Гордана Поповић