Среда, 12. Октобар 2011.

– Предавање за ученике Техничке школе и незапослена лица

3415_1.jpg

У оквиру пројекта „Живим здраво, живим активно“, који финансирају Министарство омладине и спорта и општина Неготин, Љиљана Ђаковић, школски педагог одржала је у понедељак 10. октобра за ученике Техничке школе предавање на тему “Здрави стилови живота, превенција болести зависности и сексуалних преносивих болести”.

Ово је још једно у низу предавања за ученике средњих школа у оквиру овог пројекта, а ове три теме обједињене су у једне с обзиром да су веома актуелне.

3415_2.jpg

Током предавања Љиљана Ђаковић, асистент координатора пројекта „Живим здраво, живим активно“, упознала је ученике треће године Техничке школе са са ризицима негативног понашања као  и са последицама таквог понашања. Ученицима су подељене и брошуре које је припремио пројектни тим и у којима су обрађене теме о којима се говорило на предавању.

3415_3.jpg

У оквиру истог пројекта у просторијама Асоцијације за развој општине Неготин одржано је предавање на тему „Активно тражење посла“. Предавачи су били Вела Благојевић, члан општинског већа општине Неготин и Љиљана Ђаковић. Предавање је организовано и у сарадњи са испоставом Националне службе за запошљавање, која је одредила 20  незапослених лица са средњом стручном спремом, која се већ дуже време налазе на евиденцији.

3415_4.jpg

Циљ овог предавања био је да се овим лицима поврати самопоуздање у тражењу посла, а могли су да науче како се пише ЦВ, мотивационо писмо, као и како се треба понашати на првом разговору са потенцијалним послодавцем.

3415_6.jpg

Вела Благојевић упознала је присутне и са Локалним акционим планом запошљавања који је усвојила Скупштина општине Неготин.

3415_5.jpg

Пројекат „Живим здраво, живим активно“ трећи је у низу пројеката који се баве унапређењем живота младих људи, а које реализује Канцеларија за младе у сарадњи са општином Неготин и Министарством омладине и спорта Републике Србије.