Среда, 21. Децембар 2011.

– Потписан споразум о сертификацији општина

3500_1.jpg

У циљу наставка сарадње и даљих активности на Програму сертификације општина са повољним пословним окружењем, данас је у Неготину организовано свечано потписивање Споразума о сарадњи на Програму сертификације општина. Споразуме су потписали председници општина Кладово, Књажевац, Бољевац, Неготин и Сокобања, директор РАРИС-а Владан Јеремић и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић.

3500_2.jpg

Овим споразумом се утврђују активности и одговорности споразумних снага током спровођења Програма сертификације у наведених 5 општина у источној Србији у предстојећем периоду.

3500_3.jpg

Основна сврха овог Споразума је да омогући ефикасну сарадњу између општина потписница, РАРИС-а и НАЛЕД-а у циљу убрзаног економског развоја и стварања повољних услова за пословање и инвестирање, кроз реализацију Програма цертификације општина са повољним пословним окружењем. Сарадња ових пет општина, РАРИС-а и НАЛЕД-а ће за резултат имати виши степен сарадње јавног и приватног сектора, страних и домаћих привредника, локалних и републичких власти у циљу равномерног регионалног развоја и унапређења економских односа са иностранством.

3500_4.jpg

У нашем ближем окружењу сертификат већ има град Зајечар, а у процесу сертификације је већ ушла и општина Мајданпек.