Петак, 20. Јануар 2012.

– Потписан анекс уговора за изградњу ветропарка

 

3531_1.jpg

Заменик председника општине Неготин Бранко Марковић, Јохан Приор, један од оснивача фирме „Pricon Business Creation DOO“ са седиштем у Новом Саду и  директор фирме Митар Миловић, потписали су данас Анекс уговора за изградњу ветропарка на локацији Душановац и Дупљане-Видровац. Анекс уговора односи се наке ствари које су већ договорене, али нису унете у основни уговор. По речима Бранка Марковића, заменика председника општине Неготин, измене се односе на члан 7, који дефинише укупан износ накнаде за општину Неготин. 

У уговору је назначено да је накнада општини 1,5 одсто, а анексом уговора у овом члану биће додата и реченица да ће накнада бити 1,5 одсто или износ који надлежни републички орган одреди. У истом члану анексом уговора додати су чланови 4 и 5, који дефинишу ангажовање локалних грађевинских фирми, као и запошљавање локалне радне снаге, осим уколико нема одговарајућих профила. Такође измене је претрпео и члан 10 који дефинише услове и рокове за раскидање уговора са инвеститором. 

3531_2.jpg

Јохан Приор, један од оснивача фирме „Pricon Business Creation DOO“одговарајући на питања новинара истакао је да ће почетак изградње ветрогенератора почети одмах по добијању свих потребних дозвола од надлежних органа. Он је такође рекао да његова фирма има веико искуство у изградњи ветропаркова широм Европе, а да је по мерењима локација на којој је пранирана изградња ветрењача у општини Неготин веома слична показатељима у Аустрији.