Уторак, 15. Новембар 2011.

– Подршка за развој малих и средњих предузећа у општинама нашег региона

3456_1.jpg

Општина Неготин и РАРИС организовали су недавно састанак на тему подршке за развој малих и средњих предузећа у општинама нашег региона. Циљ овог састанка био је представљање активности институција са централног нивоа, РАРИС-а, општина и других заинтересованих организација које су од интереса за економски развој малих и средњих предузећа као унапређење  коришћења доступних мера подршке развоју МСП у нашем региону и унапређење међусобне комуникације.

3456_3.jpg

На састанку се разговарало о актуелним и будућим могућностима подршке малим и средњим предузећима у региону, презентоване су  могућности конкурисања за неке од програма подршке овим предузећима, начини пријаве инвестиционих пројеката малих и средњих предузећа.

3456_4.jpg

Такође представљен је програм подршке пољопривреди (УСАИД – Агробизнис), презентоване су актуелне општинске активности од значаја за локални економски развој и евидентиране потребе и захтеви малих и средњих предузећа према другим институцијама.

3456_2.jpg

Састанку су присуствовали приватни предузетници, представници РАРИС-а и локалне самоуправе, а сваки учесник састанка добио је на поклон „Водич за сајамски наступ“ који је недавно издао РАРИС.