Четвртак, 01. Март 2012.

– Почели радови у Пољопривредној школи

 

3584_1.jpg

Избором извођача и потпсивањем уговора у присуству представника Агенције за енергетску ефикасност у Пољопривредној школи „Рајко Боснић“ почели су радови на уређењу ове школе. 

Сарадња Агенције за енергетску ефикасност и Пољопривредне школе „Рајко Боснић“ почела је још 2007. године, када је у првој фази агенција донирала замену котла за грејање односно прелазак са нафте на мазут, чиме је почела уштеда енергије.  

3584_2.jpg

 

У другој фази која је почела ових дана, предвиђена је комплетна замена фасадне столарије,  у машинском делу планирана је уградња термо главе и одредјених пумпи за грејање док је у електро делу  предвиђена замена свих светиљки где нема флуоресцентних цеви. 

У другој фази је такође предвидјена и израда фасаде односно изолација зидова и плоче кровова. 

 

3584_3.jpg

 

По речима директора школе Радомира Златановића, ово је велики дан за Пољопривредну школу и велика донација јер ће по завршетку радова уштеда енергије у овој школи бити и до 40 одсто, што је веома позитивно и у економском погледу, јер ће средства која су трошена на грејање и струју моћи да се усмере за друге намене. Извођач радова и покровитељ је Агенција за енергетску ефикасност, а финансијер Светска банка.

Рок за заврсетак радова је три месеца, с тим што ће радови на замени столарије почети одмах, а радови на грејању по завршетку грејне сезоне.