Среда, 11. Мај 2011.

– Почеле Мајске свечаности

3190_1.jpg

Програмом под називом “Школе своме граду” у организацији Народне библиотеке “Доситеј Новаковић” данас су почеле Мајске свечаности поводом Дана општине Неготин. Програм је отворио  Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин.

3190_2.jpg

На свечаној бини на Градском тргу наступили су ученици из дванаест основних школа општине Неготин. Поред четири градске основне школе, данас су своме граду програме поклонили и ученици из основних школа из Јабуковца, Штубика, Уровице, Душановца, Михајловца, Кобишнице, Прахова и Рајца. 

3190_3.jpg

Своме граду најмлађи суграђани поклонили су игре, песме, рецитале и оно што је најважније дечији осмех, вреднији од свега.

3190_4.jpg

Публика је могла да ужива у разноврсном програму, па су се тако на сцени смењивале народне и забавне песме, народне игре и денс.

3190_6.jpg

 Посебну пажњу привукла је млада рок група “Детроит”, састављена од ученика основне школе “Вера Радосављевић”, која је све љубитеље рок музике вратила у стара добра времена.

3190_5.jpg

Идеју за организовање оваквог програма покренула је Народна библиотека “Доситеј Новаковић” у намери да постане традиција.

3190_8.jpg

3190_7.jpg