Понедељак, 03. Октобар 2011.

– Почела Дечија недеља

3397_1.jpg

Посетом ученика Основне школе „12. септембар“ Народној библиотеци „Доситеј Новаковић“, у Неготину је данас званично почело обележавање Дечије недеље, која се сваке године традиционално одржава у првој недељи октобра.

3397_2.jpg

Двадесетак ученика Основне школе „12. септембар“ обишли су дечије одељење Народне библиотеке где су могли да погледају књиге и сликовнице, а након тога су у промотивној сали на својим цртежима приказали омиљене ликове из бајки и живота.

3397_3.jpg

Народна библиотека обезбедила је за све ученике ОШ“12, септембар“, поклон сликовнице, а трговинско предузеће Текијанка обезбедило је поклон пакет слаткиша.

Отварању Дечије недеље присуствовали су председник општине др Влајко Ђорђевић и председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић.

3397_5.jpg

Дечија недеља ове године ће у Неготину бити обележена од 3. до 8. октобра креативним и занимљивим програмима на више локација уз учешће деце од свих генерација, а организатори обележавања недеље посвећене деци су поред Народне библиотеке и општина Неготин, Друштво пријатеља деце, Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Канцеларија за младе општине Неготин.

3397_4.jpg