Понедељак, 11. Октобар 2010.

– Отворена јединица за издавање готових лекова у Уровици

2933_1.jpg

У циљу помоћи грађанима из села удаљених од Неготина да лакше стигну до лекова,  Апотекарска установа Бор наставила је акцију отварања јединица за издавање готових лекова у Крајинским селима.Након отварања у Штубику и Јабуковцу, јуче је јединица за издавање готових лекова отворена и у Уровици.

2933_2.jpg

Јединицу је отворио председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, који је и сам своју лекарску каријеру почео у овом селу. Он је овом приликом истакао да је отварање локална самоуправа у знатној мери помогла отварање апотеке, која ће радити у оквиру амбуланте Здравственог центра Неготин и да је на тај начин испуњено обећање дато мештанима Уровице.

2933_3.jpg

Даринка Агић, директорка Апотекарске установе Бор, рекла је да Апотекарска установа Бор чини напоре да свим грађанима општине Неготин омогући да лакше стигну до неоходних лекова. Зато је и почела са отварањем јединица за издавање готових лекова. За сада су јединице отворене у три села, а у плану је да у скорије време буду отворене и у тимочким селика као и у Сиколу или Поповици.

2933_4.jpg

Председник Савета месне заједнице Уровица, Ђорђе Митуловић, поздрављајући госте нагласио је да ће отварање апотеке пуно ће значити мештанима Уровице, посебно старијим  особама, које нису у могућности да путују у Неготин и тамо купују лекове. Они ће сада моћи да то учине у свом селу

2933_5.jpg

Отварању јединице за издавање готових лекова присуствовали су и председник Скупштине општине Неготин, мр Милан Уруковић, др Драган Шујерановић, Златомир Павловић, директор Електротимока Зајечар, Крунислав Марковић, директор Електродистрибуције Неготин и други гости.  


Јединица за издавање готових лекова радиће у Уровици два пута недељно, уторком и четвртком од 8 до 14 часова.