Понедељак, 23. Јануар 2012.

– Отворен Клуб пензионера у Јабуковцу

3532_1.jpg

 

Пресецањем врпце Драгољуб Станојевић председник Удужења пензиoнера општине Неготин. отворио је јуче Клуб пензионера Месног одбора Јабуковац.

3532_6.jpg

Том приликом председник удружења неготинских пензионера је истакао да је ово 28 клуб пензионера у општини Неготин који је отворен и  да је организовање пензионера и рад оваквих клубова веома важан за културни живот пензионера и њихово међусобно дружење, као и за њихову  материјалну помоћ. Он је још рекао да у општини Неготин има око 9.000 пензионера од којих је 2.500 до 3.000 активно укључено у рад Удружења пензионера општине Неготин. 

3532_4.jpg

За рад Клуба пензионера Месног одбора Јабуковац, МЗ Јабуковац  обезбедила је просторије док су  средства за адаптацију и инвентар обезбедили општинско удружење пензионера и локална самоуправа, а помоћ у опремању клуба пружили су и сами чланови организације.  

3532_2.jpg

Месни одбор пензионера Јабуковац формиран је 2010. године и тренутно има око 200 чланова, а отварање клуба пензионера у селу значајно ће побољшати њихове активности и међусобна дружења, рекао је на отварању Јован Митуловић, секретар Месног одбора, док се председница јабуковачких пензионера, Марија Фонзареловић,  захвалила свима који су помогли отварање клуба у селу, а пре свега неготинској локалној самоуправи и општинском удружењу пензионера.

3532_3.jpg

 

Клуб пензионера, након његовог отварања, освештао је протојереј ставрофор Влајко Банковић, парох Јабуковачке парохије. који је освештао и просторије Културно уметничког друштва "Флоричика" у овом селу.

3532_5.jpg

Отварању клуба пензионера МО Јабуковац присуствовали су и Влајко Ђорђевић, председник општине и Милан Уруковић, председник Скупштине општине Неготин. 

3532_8.jpg

За све пензионере из овог села и њихове госте приређен је потом  свечани ручак и пензионерска забава.

3532_7.jpg