Среда, 28. Децембар 2011.

– Отворен гранични прелаз на Ђердапу

3510_1.jpg

Пресецањем врпце данас је званично отворен гранични прелаз „Ђердап 2“ између Србије и Румуније. Гранични прелаз су отворили министри унутрашњих послова две државе, Ивица Дачић и Константин Трајан Игаш.

3510_2.jpg

Након пресецања врпце, министри су у пратњи представника локалне самоуправе, бројних гостију и грађана општине Неготин прешли на Румунски део границе, где су се обратили медијима. У свом излагању министри су били сагласни да ће захваљујући овом прелазу бити омогућена лакша комуникација, кретање и сарадња грађана с обе стране Дунава.

3510_3.jpg

Дачић и Игаш изразили су задовољство што је прелаз отворен после низа година, колико су грађани комплетне регије тражили да им се омогући лакши прелаз државне границе.

3510_4.jpg

Своје задовољство отварањем граничног прелаза изразили су и председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић и председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић. Они су у својим изјавама истакли да је отварање граничног прелаза од изузетног значаја за грађане Неготина и суседних општина, с обзиром да се отвара још једна могућност комуникације између региона и Румуније у привредном, туристичком и трговинском погледу, као и много бржа саобраћајна комуникација овог дела Србије и суседне Румуније.