Четвртак, 17. Март 2011.

– Основано Удружења одгајивача домаћих животиња

3117_1.jpg

У организацији Пољопривредне саветодавне и стручне службе Неготин, под покровитељством Скупштине Општине Неготин, а на иницијативу пољопривредних  произвођача, недавно је у великој сали Скупштине Општине Неготин одржана оснивачка скупштина Удружења одгајивача домаћих животиња.

3117_4.jpg

Велики број пољопривредних произвођача, њих око 100, са одушевљењем је поздравило оснивање једног таквог друштва, које је по речима пољопривредних произвођача, било неопходно.

На оснивачкој скупштини изабрани су органи удружења, усвојен Статут и договорено је да назив удружења буде  “Удружење одгајивача домаћих животиња Хајдук Вељко Неготин“.

За председника удружења изабран је Никић Ненад из Александровца, за подпредседника Челикић Слободан из Кобишнице, а за секретара дипл.инг.Никић Дејан из Неготина.

3117_3.jpg

Први од задатака удружења биће формирање основне селекцијске организације, која ће се бавити матичењем како крупне тако и ситне стоке, а све у циљу помоћи пољопривредним произвођачима да остваре субвенције од стране Министарства пољопривреде које су намењене сточарству.  

Удружење ће се, како стоји у статуту, залагати за унапређивање одгоја стоке, унапређење квалитета сточних производа, и развијање одгајивачког, такмичарског и радног духа, као и другарства међу члановима.