Четвртак, 24. Март 2011.

– Округли сто Националне службе за запошљавање

3131_1.jpg

У организацији Националне службе за запошљавање – филијале Бор и општине Неготин, данас је у Неготину одржан Округли сто за послодавце са темом  “У сусрет послодавцима-Програми и мере НЦЗ у 2011. години“.

3131_4.jpg

Након поздравних речи председника општине Неготин др Влајка Ђорђевића, Лидија Начић, директорка филијале Националне службе за запошљавање у Бору, детаљно је информисања послодавце о мерама и програмима за подстицање запошљавања као што су  програм за запоишљавање младих „Прва шанса 2011.“, програм „Стручна пракса 2011.“, субвенције за отварање нових радних места, обуке за рад на новим пословима, мере професионалне рехабилитације и мере за подстицање запошљавања особа са инвалидитетом, мере за подстицање запошљавања лица ромске националности. Национална служба за запошљавање објавила је 14 јавних позива за реализацију програма и мера активне политике запошљавање  у 2011. години.

Она је посебно похвалила општину Неготин која је крајем 2010. године усвојила Локални акциони план запошљавања у општини Неготин за 2011. години, којим су планирана средства за Субвенције послодаваца за отварање нових радних места у износу од милион динара, као и средства за Субвенцију самозапошљавања такође у износу од милион динара.

3131_2.jpg

Усвајањем Локалног акционог плана запошљавања у 2011. години, општина Неготин укључила се реализацију пројекта активне политике запошљавања који се реализује преко Националне службе за запошљавање.

Лидија Начић, најавила је и сајам запошљавања који ће се 31. марта одржати у Бору, као и организацију сајма запошљавања у Неготину током априла.