Среда, 15. Јун 2011.

– Одржана тринаеста седница Скупштине општине Неготин

3254_1.jpg

Данас је у великој сали Скупштине општине Неготин, уз присуство 42 одборника, одржана тринаеста седница локалног парламента.

На дневном реду било је 12 тачака, а највећа дискусија на данашњем заседању водила се око прве тачке односно Завршног рачуна општине Неготин за 2010. годину.

3254_2.jpg

Након излагања Димитрија Петровића, шефа одељења за буџет и финансије општине Неготин и двочасовне дискусије, завршни рачун усвојен је већином гласова присутних одборника. 

Полемика је вођена и око разрешења и именовања Управних и Надзорних одбора Музеја Крајине, Историјског архива, Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Народне библиотеке „ Доситеј Новаковић“, али су и ова решења усвојена већином гласова.

3254_3.jpg

Готово  без дискусије усвојене су Одлуке о одређивању матичних подручја на територији општине Неготин,  о престанку рада фонда солидарне стамбене изградње општине Неготин и о престанку важења одлуке о условима и начину коришћења средстава за солидарну стамбену изградњу и критеријумима за расподелу станова солидарности општине Неготин.